Recreatiecentrum de Kluft is prachtig gelegen in Ossenzijl

Op de grens van Friesland en Overijssel, in het hart van Nationaal Park Weerribben – Wieden

Nationaal Park de Weerribben bestaat al sinds 1992. In 2009 zijn natuurgebied de Wieden en Nationaal Park de Weerribben samengevoegd tot één groot Nationaal Park: Weerribben – Wieden. De totale oppervlakte is ca. 10.000 hectare, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het landschap kenmerkt zich door een grote afwisseling van water, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Veel verschillende planten en dieren hebben in dit gebied hun verblijfplaats.

Waterreijk

Varen richting bezienswaardigheden

In Ossenzijl komen 2 wateren bijeen, de Kalenbergergracht en het kanaal Ossenzijl – Steenwijk vanwaar u te water zowel richting Giethoorn, Steenwijk als de Friese meren kunt.

Bezienswaardige dorpen in de omgeving zijn ook: Kalenberg, Oldemarkt, Blokzijl, Emmeloord en Wolvega. Waterreijk is de naam van de gehele regio en laat u alle wetenswaardigheden en activiteiten van het gebied zien.

Vakantie of verblijf bij de Kluft

U bent bij ons aan het goede adres voor een vakantie of een verblijf tijdens uw wandel-, fiets- of vaartocht op de camping, in onze jachthaven of in één van onze accommodaties

Zoekt u een locatie voor uw familie-, bedrijfsfeest of een actieve/ ontspannende bezigheid tijdens een dagje uit? In ons restaurant bent u van harte welkom om vervolgens het gebied per kano, fiets, sloep of fluisterboot te verkennen. Kortom, tal van mogelijkheden! Van april t/m oktober zijn wij dagelijks geopend.

Van november t/m maart is de receptie geopend van maandag t/m vrijdag. In deze periode is het restaurant, op afspraak, voor groepen geopend. Wanneer u vragen heeft, kunt u ons het hele jaar ten alle tijde telefonisch of per email bereiken.

Wij hopen u zeker eens te mogen begroeten bij Recreatiecentrum de Kluft in Ossenzijl.