Vissen vanaf uw vakantieplek

Ideaal gebied voor uw visvakantie

Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt in Noordwest-Overijsel en is een perfect gebied voor visliefhebbers. Het gebied heeft een uniek en afwisselend landschap met rietlanden, trilvenen, moerasbossen en verschillende plassen.

In dit gebied waar maar liefst 30 hectare water is, kunt u kiezen uit meerdere soorten viswater en kiezen uit 9 visstekken. Zo mogen 7 zogenaamde petgaten vanaf het water worden bevist. Petgaten zijn de langgerekte veenputten die werden uitgebaggerd voor turf. Het water in Nationaal Park Weerribben-Wieden is van heldere kwaliteit, u zult ook merken dat het vissen daardoor een uitdaging wordt.

Viswedstrijden

Wilt u meedoen aan de jaarlijkse viswedstrijden?

Viswedstrijden 2024
Voor kampeerders/gasten van Recreatiecentrum de Kluft.

Dinsdag 30 juli

Dinsdag 6 augustus en donderdag 8 augustus (Kluftkampioenschap)

Donderdag 15 augustus

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige vispas. Inschrijven en betalen voor de wedstrijd gebeurt bij receptie van de camping. Loting van de visstekken vindt plaats om 17.30 uur bij “de Otter” op de camping. Visstekken mogen ingericht worden van 17.30 – 18.00 uur. Er mag uitsluitend met 1 hengel gevist worden. De prijsuitreikingen zijn na elke wedstrijd in het restaurant op de camping. Er is voor iedere deelnemer een prijs(je).

Visvakantie

Unieke visvakantie

Vakantie in de Weerribben? Vissen bij uw accommodatie of campingplaats

Wat er hier zoal rond zwemt: Veensnoek, Ruisvoorn, Blankvoorn, Brasem, Baars, Snoekbaars, Kolblei, Pos, Zeelt, Tiendoornige stekelbaars en riviergrondel. In dit gebied komt u niet alleen verschillende soorten vissen tegen, maar ook zeldzame planten en dieren. Zoals; orchideeën, roerdompen, otters, bunzings en prachtige vogels.

Om uw visavontuur extra leuk te maken kunt u bij ons een fluisterboot of sloep huren om op deze manier het gebied te verkennen. Ook hebben wij verschillende mogelijkheden om vanaf de plek bij de accommodatie te kunnen vissen, zoals bijvoorbeeld bij het Veenhuisje, Weerribbenlodge en trekkershut. Daarnaast zijn de meeste campingplaatsen direct aan het water gelegen. Ideaal voor de visliefhebber!

Meer informatie

Heeft u zelf geen VISpas?

Bij ons kunt u ook terecht voor een visvergunning!

Geen VISpas? En toch willen vissen? Daarvoor hebben wij de juiste oplossing, u kunt namelijk bij ons een vergunning aanschaffen voor uw gehele verblijf. Een vergunning voor kinderen tot 14 jaar kunt u kosteloos afhalen bij de receptie, voor kinderen boven de 14 jaar en volwassenen betaalt u € 5,10 per persoon.

Meer info over de VISpas