Fietsen over het water

Stap op de fiets en geniet van een uniek stukje Nederland

Het Nationaal Park Weerribben – Wieden is een watergebied bij uitstek. De beste manier om het gebied te beleven is dan ook per kano, sloep, fluisterboot of fiets. Zo ontdekt u de Weerribben met typische bruggetjes en verveningshuisjes en waan u terug in de wereld van de vroegere turfstekers. 

Bij de receptie zijn verschillende fietsroutes verkrijgbaar. Afwisselende natuurtochten vertrekken vanaf hier naar Blokzijl, Dwarsgracht, Giethoorn en u komt langs het beroemde pontje van Jonen.

Fiets route
Weerribben-Wieden 2020 Hoge land en Steenwijk ©MarketingOost (45).jpg

Fiets arrangement

De Weerribben ontdekken per fiets

Nationaal Park Weerribben – Wieden is een prachtig gebied om te verkennen per fiets. Vele knooppunten kunt u vanaf ons volgen.

Wij heten u op elk gewenst tijdstip van harte welkom in ons restaurant met een lekker kopje koffie/thee en cake. Na uitleg van een uitgebreide fietskaart kunt u vertrekken voor een afwisselende natuurtocht. Bij terugkomst staat er een tafel voor u gereserveerd en geniet u van een heerlijk drie gangen diner in ons restaurant.

Kortom, een heerlijk dag genieten!

Lees meer

Fiets huren

Een aanrader voor jong & oud

Heeft u niet te mogelijkheid om uw fiets mee te brengen, aarzel dan niet om een fiets te huren. Er zijn verschillende soorten en maten fietsen aanwezig, zodat dat jong & oud door het prachtige natuurgebied de Weerribben - Wieden kan fietsen.

Bij het huren van een fiets hoort natuurlijk ook een route. Bij de receptie krijgt u een routekaart met duidelijke uitleg, om alles net even iets makkelijker te maken en u de leukse plekjes van het gebied verkent. 


Reserveer hier
Fietsen brug waterdorpen Wanneperveen WaterReijk.jpg

Happen & trappen

Ervaar Giethoorn & de Weerribben

  1. Ontvangst met koffie en gebak (10.00-11.00 uur).
  2. Trappen naar het voorgerecht.
  3. Op naar een smakelijk soepje.
  4. Een heerlijk hoofdgerecht (vlees, vis of vegetarisch).
  5. Laatste tussenstop: het dessert.
  6. Tussen 18.00 en 19.00 bent u weer terug bij het startpunt.

    Vanaf € 44,95 per persoon (Tarief 2023)
Meer informatie