Op avontuur in de natuur

Een plek waar iedereen welkom is om te kanoën

In rustig en ondiep water, zonder dat je kunt verdwalen. Met verschillende aangegeven routes kun je zorgeloos een dagje peddelen. Er is een kans dat je onderweg één van deze prachtige dieren tegen zult komen: ijsvogel, otter, libelle, rietzanger, rietgors of een ree.
We heten je graag welkom in Nationaal Park Weerribben-Wieden, de kanoplek voor iedereen!

Weerribben-Wieden 2020 ©MarketingOost Nationaal Park en veenhart (6).jpg

Kanoroutes

Op zoek naar een route?

Het Kanoparadijs heeft veel te bieden voor jong & oud. Je peddelt door een van het mooiste Nationaal Park van Nederland. Nationaal Park Weerribben - Wieden bestaat uit grote meren én smalle sloten in een decor van hooilanden, moerrassen en rietvelden. De uitgezette kanoroutes voeren naar de mooiste plekken. 

Lees meer

Open Kano Festival

Bij Recreatiecentrum de Kluft

Nu alvast in de agenda blokken: het tweede weekend van september. Want dan is het jaarlijkse Open Kano Festival (OKF) in Ossenzijl. Een sportief en supergezellig event voor (inter)nationale kanoliefhebbers die elkaar ontmoeten om te praten, varen, leren en uitproberen, met de wetlands van Weerribben - Wieden als decor. Maak je op voor een treffen tussen kanovrienden, nieuwkomers en professionals die kennis uitwisselen over kano’s, peddels en vaartechnieken. Rondom de haven van Recreatiecentrum De Kluft ontstaat een waar kampeer- en kanoparadijs. Er worden korte en langere toertochten georganiseerd, er staan diverse actieve workshops en demonstraties op het driedaagse programma. 

Lees meer