Kanoschool Herbie Bird

kanoschool_herbie_bird

Kanoschool Herbie Bird leert je de kunst van het open kanovaren. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, van privé tot familie, tot een andere groepssamenstelling, met eigen of gehuurd materiaal. Er zijn veel mogelijkheden om te leren peddelen in een open kano. Bel of mail ons en geef je wensen aan, wij doen je graag een afgestemd voorstel.

Wij zijn een echte Kanoschool. Kanovaren is varen met een steekpeddel en doorgaans met twee personen in een open kano, maar solo varen kan ook. Deze kano’s werden voorheen ook wel ”canadees” genoemd. We geven ook les in kajakvaren, maar kanovaren is onze parel. Onze partner Recreatiecentrum De Kluft heeft kano’s en kajaks in de verhuur.

Wat

Het lesprogramma wordt afgestemd op de vraag. Deze kan gericht zijn op de eerste vaardigheden, het verbeteren van de kanotechniek tot en met de voorbereiding op een kano trektocht. De meeste klanten hebben inmiddels ontdekt dat kanovaren toch iets meer vraagt dan in eerste instantie wordt gedacht. Lopen en fietsen gaan als vanzelf, lijkt het, en zo ziet kanovaren er ook uit. Met een gedegen basistechniek gaat het makkelijker dan wanneer je het ”jezelf leert”. Wat is de juiste kano voor jou gezin, hoe peddel je effectief rechtuit, of in de wind? Kanoschool Herbie Bird kan van de basis tot marathon vaardigheden aanleren.

Waar

Wij werken vanuit Ossenzijl, in het prachtige Nationaal Park de Weerribben-Wieden. We varen in een redelijk beschut gebied waardoor de lessen, ondanks de weersomstandigheden, zelden worden geannuleerd. Het natuurgebied geeft een extra dimensie aan onze Kanoschool. Via Recreatiecentrum De kluft, onze thuisbasis, zijn overnachtingen met tent, camper of caravan, het huren van een hut, een lodge of een hotelkamer gemakkelijk te regelen.

Wie

Kanoschool Herbie Bird wordt geleid door Arij van der Kooij en Rick Kramer. Beiden zijn opgeleide open kano instructeurs met veel ervaring. Ook lessen in kajakvaren en aan schoolgroepen is hun niet vreemd. Wij leiden je tijdens de lessen over het water ook rond door het nationaal Park. Een cursus is sportief bezig zijn, leren varen en kennis maken met dit fraaie moerasgebied in Nederland.

Om met ons in contact te komen, mail dan naar info@herbiebird.nl of bel Arij 06-51 828 955. Meer informatie te vinden op: www.herbiebird.nl

Widget bootverhuur
Widget supplanken

Widget fietsverhuur2
widget-sloepverhuur>