Kanoschool Herbie Bird

Kanoschool Herbie Bird leert je de kunst van het open kanovaren

Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, van privé tot familie, tot een andere groepssamenstelling, met eigen of gehuurd materiaal. Er zijn veel mogelijkheden om te leren peddelen in een open kano. Bel of mail naar Kanoschool Herbie Bird voor alle mogelijkheden.  

Kanoschool Herbie Bird is gelegen op het terrein van Recreatiecentrum de Kluft middenin het Kanoparadijs. Waar is het mooier kanöen in Nederland dan hier? Kanovaren is varen met een steekpeddel en doorgaans met twee personen in een open kano, maar solo varen kan ook. Deze kano’s werden voorheen ook wel ”canadees” genoemd. Kanoschool Herbie Bird geeft ook les in kajakvaren en suppen, maar kanovaren is hun parel. 

Het lesprogramma wordt afgestemd op de vraag

Deze kan gericht zijn op de eerste vaardigheden, het verbeteren van de kanotechniek tot en met de voorbereiding op een kano trektocht. De meeste klanten hebben inmiddels ontdekt dat kanovaren toch iets meer vraagt dan in eerste instantie wordt gedacht. Lopen en fietsen gaan als vanzelf, lijkt het, en zo ziet kanovaren er ook uit. Met een gedegen basistechniek gaat het makkelijker dan wanneer je het ”jezelf leert”. Wat is de juiste kano voor jou gezin, hoe peddel je effectief rechtuit, of in de wind? Kanoschool Herbie Bird kan van de basis tot marathon vaardigheden aanleren.

Kanoschool Herbie Bird werkt vanuit Ossenzijl, in het prachtige Nationaal Park de Weerribben-Wieden

Tijdens de lezen vaart u in een redelijk beschut gebied waardoor de lessen, ondanks de weersomstandigheden, zelden worden geannuleerd. Het natuurgebied geeft een extra dimensie aan de Kanoschool. Ook als u overnacht op onze camping of in een van de accommodaties, kunt u dit combineren met het volgen van een leuke les. 

Kanoschool Herbie Bird wordt geleid door Arij van der Kooij en Rick Kramer

Beiden zijn opgeleide open kano instructeurs met veel ervaring. Ook lessen in kajakvaren en aan schoolgroepen is hun niet vreemd. Een les of cursus is sportief bezig zijn, leren kanovaren en/of suppen en kennis maken met dit fraaie moerasgebied in Nederland.

Om met Kanoschool Herbie Bird in contact te komen kunt u mailen naar info@herbiebird.nl of bel Arij 06-51 828 955.

Meer informatie